Széchenyi 2020

szechenyi_2020_logo_fekvo_color_gradient_CMYK


 

KÖZLEMÉNY

 

BŐNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA A KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00094 SZÁMÚ PÁLYÁZAT KERETÉBEN CSATLAKOZIK AZ ASP KÖZPONTHOZ

A KÖFOP Irányító Hatóságának vezetője 2016. december 12-én meghozott döntése értelmében Bőny Község Önkormányzatának KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00094 kódszámú, „Bőny Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása” című pályázatát 6.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek minősítette. A támogatás intenzitása 100%. A projekt az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.

A pályázati program célul tűzte ki a közigazgatás színvonalának javítását, valamint az átláthatóság, a hatékonyság és az ügyfélközpontúság növelését. Ennek keretében cél az egységesített elektronikus ügyintézési módok bevezetése is. Fenti célok eléréséhez a Kormány az előző fejlesztési ciklusban már kipróbált ASP technológiát vezeti be országos szinten az önkormányzatok napi ügyvitelébe.

A projekt során, az ASP központhoz való csatlakozás által megvalósul az önkormányzatnál folyó, lényegében a teljes lakosságot érintő közigazgatási munka informatikai eszközökkel való támogatása, valamint az önkormányzati munka egységességének biztosítása. A hivatali folyamatok átalakulása mellett a lakosságot leginkább az a változás érinti majd, hogy lehetővé válik az iparűzési adó elektronikus bevallása is. A bevezetés határidejéről és az elektronikus ügyintézés lehetőségének minden részletéről időben tájékoztatjuk a lakosságot. A projekt 2018. június 30-án zárul.


2015.01.01


sz2020logo2

Napelemes fejlesztés a Bőnyi önkormányzat épületein

Több, mint 40 millió Ft-os támogatást nyert a KEOP 4.10.0/N „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása” elnevezésű pályázaton az Önkormányzat tulajdonában álló általános iskola, közösségi ház, művelődési ház és a polgármesteri hivatal épülete is. A támogatás teljes egészében Európai Uniós támogatási forrásból került kifizetésre.

A felújítás során az épületek tetejére a fogyasztás mértékéhez igazodó különböző teljesítményű napelemek kerülnek elhelyezésre. Az általános iskola épületére 16 kW, a közösségi ház épületére 6 kW, a művelődési ház és az óvoda épületére egyenként 12 kW, valamint a polgármesteri hivatal épületére 8 kW teljesítmény került. A 54 kW összteljesítményű napelem számítások szerint több mint 55.000 kWh elektromos áramot termel, csökkentve ezzel az intézményfenntartó kiadásait.