Választási ügyintézés:

https://www.valasztas.hu/ugyintezes

Legfontosabb határidők:

  • A választópolgárok számára 2024. április 4-étől válik elérhetővé a választásokkal kapcsolatos kérelmek benyújtása, úgy mint átjelentkezési kérelem, mozgóurna iránti kérelem, továbbá az EP-választás tekintetében külképviseleti szavazás iránti kérelem.
  • Az EP-, önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás kampánya 2024. április 20-án kezdődik meg. A jelölő szervezetek és a jelöltté válni kívánó választópolgárok ettől a naptól kezdve gyűjthetik a jelöltséghez szükséges ajánlásokat.
  • Az európai uniós állampolgárok 2024. május 24-én 16 óráig kérhetik felvételüket a névjegyzékbe, amennyiben az Európai Parlament magyar képviselőire szeretnének szavazni.
  • A magukat a 13 magyarországi nemzetiség valamelyikéhez tartozónak valló választópolgárok 2024. május 31-én 16 óráig kérhetik felvételüket a nemzetiségi névjegyzékbe, hogy szavazhassanak a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán.
  • Azok a magyar állampolgárok, akik sem Magyarországon, sem az Európai Unió más tagállamában nem rendelkeznek lakcímmel, legkésőbb 2024. május 15-én 16 óráig kérhetik névjegyzékbe vételüket, és sikeres regisztrációjukat követően levélben szavazhatnak.
  • Határidők választópolgároknak: https://vtr.valasztas.hu/onk2024/valasztopolgaroknak/szavazasi-informaciok/hataridok/?tab=voter
  • Határidők jelölteknek, jelölő szervezeteknek: https://vtr.valasztas.hu/onk2024/valasztopolgaroknak/szavazasi-informaciok/hataridok/?tab=organization

Nyomtatványok:

Helyi önkormányzati választási eljárás - nyomtatványok jelöltek, jelölő szervezetek részére

Európai parlamenti választási eljárás - nyomtatványok jelöltek, jelölő szervezetek részére

Kit ajánlottam szolgáltatás:

https://www.valasztas.hu/ajanlas-ellenorzes-tajekoztato

Névjegyzéki adatszolgáltatás tájékoztatás:

https://www.valasztas.hu/nevjegyzeki-adatok-igenylese